сряда, 25 януари 2012 г.

ТИКВЕНА ТАРТА

                                  ЗДРАВЕЙТЕ!
      Днешният ми десерт е със тиква.Това е плод,който много
      обичам.Тя е с ниска калоричност и е полезна като редов-
      на храна при затлъстяване,сърдечно-съдови,бъбречни и
      ред други заболявания.През зимата поне веднъж в седми-
      цата пека тиква.Могат да се приготвят и други десерти.Ето
      един от тях.
      ПРОДУКТИ:
       за тестото:
      1краве масло
      6с.л.пудра захар
      3 с.л.студена вода
      щипка сол,ванилия
      16с.л.брашно
      орехи за поръсване-едро смлени

       за плънката:
      400гр.сварена тиква
       2яйца
       1крема сирене Филаделфия
       8с.л.захар
       3с.л.кленов сироп(ако имате)
       щипка сол
       по 1/2к.л.канела,индийско орехче,джинджифил

       ПРИГОТВЯНЕ:
       Продуктите за тестото се омесват,оформя се топка,увива
       се във фолио и се прибира за час в хладилника.Нужна е
       тавичка с подвижно дъно и диаметър-22см.Върху набраш-
        нен плот се разточва тестото на кръг по-голям от дъното
       на тавичката ,за да може да се облепят стените и отвътре
       поне  1/2 от от височината .

       За плънката тиквата се пасира и се смесва с другите про-
       дукти до хомогенна смес.Изсипва се в така  оформена та-
       вичка от тесто.Слага се в предварително загрята фурна
       на 180градуса.Пече се около 1час.Когато започва да се
       стяга(около 25та мин.) се поръсват орехите и се пече до
       готовнст.Дано да ви хареса!Да ви е сладко!
                             
                         
                                     
                     
                           

             
               

    







     

                                              


                                               


Няма коментари:

Публикуване на коментар