петък, 25 май 2012 г.

ШОКОЛАД И........ЯГОДИ

                  ЗДРАВЕЙТЕ   ОТНОВО!


      Както обещах , днес ще представя още една рецепта с ягоди.Наред със десертите ще
      трябва да се погрижа и за зимнината с ягоди-компотчета,конфитюрчета  и сокчета!
      Но това в идните дни !А сега към днешното шоколадово изкушение!


                   МАРКИЗА  С  БЯЛ ШОКОЛАД  И  ЯГОДИ



              ПРОДУКТИ :
        правоъгълен  блат за торта
        сок от 1/2 портокал +1с.л. за соса
        300 г бял шоколад -натрошен
        25г масло,200мл сметана
        3 с.л.пудра захар,500г ягоди

               ПРИГОТВЯНЕ :
        Правоъгълна форма(понеже нямах друга ,аз използвах пластмасова кутия -с размери 
        15/11см  и се получи добре) се застила отвътре с кухненско фолио,като се оставят кра-
        ищата да висят.От блата се изрязва парче с големината на дъното на формата и се 
        поставя най-отдолу.Напръсква се с портокаловия сок.
        Маслото и шоколада се слагат в купа и се разтопяват в микровълновата,като се разбър-
        ква периодично(за да не изгори шоколада аз винаги нагласям фурната на размразяване
        и така го разтопявам).
        Сметаната се разбива с 1 с.л.захар на сняг.Към нея се прибавя шоколада и се разбърква
       добре.Половината от сместа се изсипва върху блата,нареждат се легнали 8-10 ягоди,като
       леко се притискат,изсипва се и останалата смес и се заглажда.Покрива се с фолиото и
       се слага в хладилника за няколко часа да стегне добре.

          


    
   
        
      


      
          




          Останалите  ягоди се пасират с останалата захар и 1с.л.сок  и се претриват през
          цедка за сос без семки.Маркизата се нарязва преди поднасяне и се украсява 
          със соса.


         Десерта става невероятно вкусен!Приготвя се бързо и лесно!Опитайте,няма да съжа-
         лявате!

                                                    ДА  ВИ   Е   СЛАДКО!                                               
           

Няма коментари:

Публикуване на коментар