Безспорно навън е голям студ.Точно аз си пожелах да завали много сняг и да се задържи
поне до месец март.Да -желанието ми се сбъдна,но в него не бяха включени толкова нис-
ки температури.За съжаление срещу природата сме безсилни.Затова предлагам да се пре-
несем на топличко вкъщи.Радвам се че и в Русе обявиха дървена ваканция и детенце си е
на топличко у дома.По малко решаваме задачи,.пишем, четем и наред с другите задачи
спретвам нещичко в кухнята и се разнасят едни аромати....И така- крайният резултат са
соленки , предвалентински бисквитки и пастички.Да започвам!
СОЛЕНИ ПРЪЧИЦИ С ИЗВАРА
Продукти :
150гр.меко масло
150гр.извара
1 яйце,1к.л.сол
1ч.л.бакпулвер
100мл топло прясно мляко
100мл топло кисело мляко
около 2 1/2 ч.ч.брашно- за меко,нелепкаво тесто
1 яйце за намазване,маково семе
Приготвяне :
Смесват се маслото,изварата,яйцето,солта,млеката и пресятото с бакпулвера брашно.
При необходимост се добавя още брашно.Тестото се покрива с найлоново фолио и се
оставя в хладилника за 1 час.Върху набрашнена повърхност се разточва тестото с дебе-
лина около 1см и се изрязват пръчици.Намазват се с яйцето и се поръсват с маковото
семе.Пекат се в предварително загрята фурна на200гр. до зачервяване.
Опитайте ги и вие -много лесни и вкуси- ще ви харесат!
СЪРЦА ЗА ВЛЮБЕНИ
В първата си публикация писах как се приготвя тестото за маслените бисквитки ,сега
добавих какао за цвят ,оцветих глазурата с безвредна боя и ги нарисувах.
МНОГО ЛЮБОВ И ЦЕЛУВКИ ОТ МЕН!
За следващите пастички първо искам да покажа една торта,която правих вчера.
С най-добри пожелания от мен на АНИ!
Тортата пак беше йогурт-като предната и аз пак малко се престарах с крема,но
по-добре повече отколкото да не стигне.Та с останалото кремче реших да направя
обикновенни пандишпанови пастички на тема Св.Валентин.
КАКАОВИ ПАСТИЧКИ
Продукти за блата :
5 яйца,7 с.л.брашно,6 с.л.захар,1 с.л.бакпулвер,ванилия,3 с.л.какао
Разбивам яйцата със захарта -да станат на пухкав крем.Предварително смесвам сухите
съставки и постепенно ги прибавям към яйцата като разбърквам внимателно с лъжица.
Тавичката е правоъгълна 20/30см.Покривам дъното с х-я за печене и изливам тестото.
Пека в предварително загрята фурна на 180гр. до готовност.Проверка с клечка-трябва да
е суха.След като блата изстина изрязох кръгове,които разполвих на две.От горното
кръгче изрязох с формичка сърце.
И кремчето ,което остана оцветих с боя и слепих пастичките.
Хубаво е да се покрият с капак за торти ,за да не изсъхват и да попият от крема
няколко часа.А после действайте!
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Няма коментари:
Публикуване на коментар