понеделник, 5 март 2012 г.

                ОРЕХОВИ ТОПЧЕТА

       
       Продукти :
       2жълтъка, 5с.л.захар,1/2пакетче кр.масло,100гр.свинска мас,около 10сл.брашно
       За овалване:
       2белтъка,смлени орехи,пудра захар
       Приготвяне :
       Маслото и маста се разтопяват.Оставят се малко да се охладят.Прибавят се жълтъците,
       захарта и брашното.Трябва да се получи стегнато тесто-ако трябва добавя се още брашно.
       Правят се топчета с големина на орех,потапят се в белтъците,след това в орехите.Нареж-
       дат се в тава и се слагат в предварително загрята фурна на 200гр.След като се сложат във
       фурната,намаля се на 180гр.Не трябва да прегарят-по-скоро да съхнат във фурната и леко
       да покафенеят-ако е нужно ,фурната се намаля.

         
       Като се охладят се поръсват с пудра захар.Много са вусни и лесни!Опитайте!

                      
                                                      Да ви е сладко!                                                                            

Няма коментари:

Публикуване на коментар